Kandidaat raadslid voor GroenLinks Haarlemmermeer

Piet SchoutenDe kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november aanstaande in Haarlemmermeer staat vol politiek talent. En ik mag er ook op staan, op plaats 4.

Wie ben ik? Ik ben 55 jaar oud, getrouwd met een heel mooie Kazachstaanse vrouw. Ik heb 3 kinderen waarvan onze dochter van 2 jaar bij ons thuis woont. Twee poezen maken ons gezin compleet. Ik ben geboren in Haarlem, in 1992 naar Hoofddorp Overbos verhuisd en via Nieuw Vennep rond 2013 opnieuw neergestreken in Hoofddorp.

Ik vind het in de lokale politiek belangrijk om te doen wat de bewoners belangrijk vinden. Dat is eigenlijk de grondgedachte. Bij alles wat je bedenkt of doet als gemeenteraadslid moet je je afvragen of het iets positiefs toevoegt aan het welzijn van de inwoners. ‘Eerst de mensen en dan de cijfers’, zegt GroenLinks altijd. En zo is het.

Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat in de openbare ruimte veel te weinig onderhoud wordt gepleegd, dat fietspaden soms op karresporen lijken, dat in nieuwbouwprojecten veel te weinig sociale huurwoningen worden gebouwd, dat er bijna geen bomen worden geplant en dat er veel te weinig groen is, dat je je dure fiets niet fatsoenlijk kunt parkeren als je boodschappen gaat doen, dat je niet meer met de bus naar je werk of school kunt als je in een van onze kleinere dorpen woont en last but not least dat Schiphol ervoor zorgt dat we steeds vaker in de herrie zitten, ultrafijnstof inademen en dat door de drukte de veiligheid in het geding komt. Voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen Schiphol. Maar laat het vliegverkeer nou wel eens een keer eerlijk concurreren met bijvoorbeeld de trein.

Ik ben geen studiebol, maar ik weet wel waarover ik het heb. Je hebt niet zoveel nodig om uit te vissen wat er speelt en dit in een visie te verpakken richting de toekomst. De afgelopen 4,5 jaar mocht ik als fractie-assistent en als raadslid leren van de besten in de fractie, als een spons informatie opnemen en mijn mening geven over tal van onderwerpen. Het is nu tijd dat ik in de volgende raadsperiode mijn opgedane kennis ga gebruiken en het GroenLinkse gedachtegoed ga vertalen in lokale Haarlemmermeerse punten die onze aandacht nodig hebben.

Stem GroenLinks, stem op lijst 7 plaats 4!

 

Comments are closed.